Basgitaarles

Basgitaarklas:

Als basgitarist ben je een fundament van de band. Ten eerste draag jij de harmonische basis van de muziek en ten tweede ben je samen met de drummer degene die de groove bepaalt. Als bassist sla je dus een brug tussen deze 2 thema’s in muziek. Bij de lessen van Timothy werk je altijd samen naar een doel toe, maar daarnaast krijg je ook oefeningen en theorie waardoor je je algemene muziekkennis en -kunde ontwikkeld.

Over het algemeen worden de meeste onderwerpen vanuit praktisch oogpunt benaderd, dat wil zeggen dat oefeningen en theorie direct worden toegepast in muziek, door te werken met drumloops, akkoordenschema’s en bestaande nummers.

Bij Timothy kan je op les gaan om in een band te leren spelen, meer creativiteit in je spel te stoppen, beter te leren samenspelen met een drummer, of om je voor te bereiden op een toelatingsexamen bij één van de Conservatoria of popopleidingen.

Let op: Je kan je via het contactformulier gedurende het hele jaar inschrijven voor deze les, de cursusprijs wordt berekend naar het aantal maanden dat het seizoen nog duurt.

Klik hier voor tarieven en prijzen van alle cursussen.

Basgitaardocent: Timothy Dunn

Timothy_neww (70 van 1)

Timothy begon ooit op klassiek piano, maar belandde via het Koorenhuis op de basgitaar. Dat lag hem zo goed dat hij daarin doorging en 2 jaar geleden afstudeerde van de pop-afdeling van het Conservatorium van Amsterdam. Timothy speelde daar in heel veel verschillende soorten bands en heeft daar dus ook veel ervaring opgedaan. Hij is nu vooral actief in de bands The Great Communicators en Skellot.