Basgitaar

Bij basgitaarles leer je alles over timing, groove en harmonie!

Bij basgitaarles leer je alles over timing, groove en harmonie!

Wat te verwachten

Spelplezier en groei

Als basgitarist ben je een fundament van de band. Ten eerste ben je samen met de drummer degene die de groove overeind houden en ten tweede draag jij de harmonische basis van de muziek. Als basist(e) sla je dus een brug tussen deze 2 essentiële onderdelen in muziek. Bij de basgitaarles op Popschool Den Haag werk je altijd samen met de docent naar een doel toe, maar daarnaast krijg je ook oefeningen en theorie waardoor je je algemene muziekkennis en -kunde ontwikkeld.

basgitaarles muziekles
basgitaarles muziekles

Over het algemeen worden de meeste onderwerpen vanuit praktisch oogpunt benaderd, dat wil zeggen dat oefeningen en theorie direct worden toegepast in muziek, door te werken met drumloops, akkoordenschema’s en bestaande nummers.

Bij Popschool Den Haag kan je op basgitaarles gaan om in een band te leren spelen, meer creativiteit in je spel te stoppen, beter te leren samenspelen met een drummer, of om je voor te bereiden op een toelatingsexamen bij één van de Conservatoria of popopleidingen.

Over de docent

Timothy Dunn

Timothy begon ooit op klassiek piano, maar belandde via het Koorenhuis op de basgitaar. Dat lag hem zo goed dat hij daarin doorging en in 2011 afstudeerde van de pop-afdeling van het Conservatorium van Amsterdam. Timothy heeft sindsdien in veel verschillende soorten bands gespeeld en heeft hiermee veel ervaring opgedaan. Naast solo-projecten Dunn en Skellot is hij nu vooral actief in de bands The Great Communicators en Voodoo Chambers.

basgitaarles timothy
nl_NLDutch