Extra aanbod

Het team van PSDH is, behalve in lesgeven en coachen, ook zeer actief in de praktijk. Denk daarbij aan live optreden, songwriting, muziek produceren & opnemen, (band-)organisatie en marketing. Onze kennis en ervaring willen wij graag delen met onze studenten. Om dit op een hoog niveau te kunnen doen, ontwikkelden wij een aantal bijzondere cursuspakketten. Deze cursussen kunnen op maat worden aangepast, naargelang de wensen en behoeften van de student. Zo vinden sommige lessen bijv. plaats in een professionele opnamestudio of is er de optie om deze online te volgen. Ben je geïnteresseerd en/of heb je vragen? Neem dan contact op via het contactformulier op deze site of stuur een e-mail naar info@psdh.nl  

Inner Islands Music Studio

Recording & Producing
Tijmen van Wageningen/
Ingmar Spaaij  
(Cursus van 10 lessen!)

In deze cursus leer je jouw muziek zo goed en professioneel mogelijk op te nemen. Afhankelijk van de kennis die je al hebt,   begeleiden Tijmen en Ingmar je: Vanaf het allereerste idee tot aan de uiteindelijke ‘final mix Alle onderdelen die aan bod komen, worden uitgebreid behandeld d.m.v. praktijk-opdrachten en theorie. Denk daarbij bijv. aan microfoonplaatsing, akoestiek, compressie en equalizing, maar ook aan diverse tips & tricks om jouw arrangement zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen. . Deze cursus vindt plaats in de opnamestudio’s “the Womb” https://www.facebook.com/thewombstudio/ en “Inner Island Music Studio”  https://innerislandsmusicstudio.com.

How to Ableton
Matthijs de Ridder

Een cursus waarin Matthijs je wegwijs maakt Ableton Live. Dat is muzieksoftware die tegenwoordig veel gebruikt wordt om tracks op te nemen en schrijven alsmede voor de aansturing van elektronische elementen bij een live optreden.

Solfege/muziektheorie
Dinaira Scheffers/ Timothy Dunn/Tijmen van Wageningen

Deze cursus is vooral gericht op training van het muzikale gehoor. Je leert over de westerse muziektheorie en hoe je met je gehoor harmonieën en ritmes kan herkennen en spelen.

Bandorganisatie en marketing
Timothy Dunn

Een artiest die zich wil profileren op de muziekscene heeft veel meer nodig dan alleen maar goede nummers. Er komt een hele hoop organisatie bij kijken en tevens is het belangrijk om te weten hoe je je nummers uitbrengt en hoe je een fanbase kan opbouwen. Timothy kan je helpen met het vormen van een strategie en planning omtrent het uitbrengen en spelen van muziek.

Songwriting
Tijmen van Wageningen/Timothy Dunn/Dinaira Scheffers/
Ingmar Spaaij (Cursus van 10 lessen!)

Wat maakt een goede popsong en..Hoe schrijf je er één? Aan de hand van eigen songs, die van je medecursisten én diverse covers werken we o.a. aan songstructuur, harmonie/melodie, spanningsboog, ‘catchy hooks’ en ritme. Via diverse praktijkopdrachten leer je jouw boodschap zo goed mogelijk overbrengen aan de luisteraar.

Deze cursus vindt plaats op onze hoofdlocatie en in de “Inner Islands Music Studio” (https://innerislandsmusicstudio.com)

Effects and pedals
Alexander van den Kleyenberg/
Timothy Dunn/
Tijmen van Wageningen

De tijd dat muziek alleen maar puur en ‘clean’ werd opgenomen is al lang geleden. Intussen wordt er een scala aan effecten gebruikt in de zoektocht naar een eigen sound of juist om een bestaande sound na te bootsen. In deze cursus leer je over de hoofdgroepen van dergelijke effecten, wat al die knopjes nou precies doen en krijg je advies over wat voor pedalen de juiste zijn voor wat jij wil bereiken.

Deze cursussen worden in seizoensvorm aangeboden of in de vorm van een 10-rittenkaart. Ben je geïnteresseerd en/of heb je wat vragen, neem contact op via het contactformulier op deze site of stuur een e-mail naar info@psdh.nl