Over ons

Alle informatie over ons docententeam en onze filosofie

Alle informatie over ons docententeam en onze filosofie

Alle informatie over onze filosofie en docenten

muziekles over ons contact

Over ons

Of je nou een beginner bent en je graag verder wil ontwikkelen op je instrument of je bent al wat verder en hebt wat extra vaardigheden nodig om je zelf goed te profileren, wij kunnen je helpen. Met ons docententeam putten wij uit vele jaren ervaring in de hedendaagse muziekindustrie en kunnen daarmee kennis verschaffen van alle facetten die komen kijken bij het musiceren in de 21e eeuw. 

Al onze docenten zijn afgestudeerd aan de vooraanstaande Nederlandse conservatoria in Amsterdam of Rotterdam. Sinds hun afstuderen hebben zij zich stuk voor stuk gericht op hun muzikale ontwikkeling middels veel verschillende projecten in de studio en op de Nederlandse podia. Daarnaast hebben wij bij elkaar meer dan 75 jaar leservaring als prive-docenten en schooldocenten. Zodoende hebben wij heel veel kennis en ervaring om met je te delen.  

Onze les-filosofie is uiteraard voornamelijk gericht op de leerling. Wij helpen graag iedereen om beter te worden in de vaardigheden die zij graag willen ontwikkelen en doen dat op een manier die goed past bij de student. Als een student goed kan studeren en technisch aangelegd is zullen we dat aspect vooral voeden. Als iemand vooral classic-rock songs op een gitaar wil leren richten we ons natuurlijk meer daarop. Zo hebben we ook studenten die alleen maar theorieles krijgen en studenten die naast instrumentles ook graag wat leren over de muziekgeschiedenis van hun favoriete genre. Bij Popschool Den Haag proberen we het allemaal te faciliteren. Uiteindelijk gaat het erom dat de student zijn eigen vaardigheden en plezier in muziek kan maximaliseren.

 

 

Over ons docententeam

dinaira zangles

Dinaira Scheffers

Zang/Piano/Solfege/
Songwriting

Toen Dinaira Scheffers 12 jaar was, kwam ze terecht in diverse popbandjes waar ze verschillende instrumenten konden bespelen. Hoe gaaf alle instrumenten ook waren, zingen was iets waar ze zich het beste mee kon uiten. Ze bleef zich ontwikkelen en is met volle ambitie jaren later naar het Conservatorium in Rotterdam gegaan. Sindsdien speelde ze veel in diverse bandjes, waardoor ze veel ervaring heeft opgedaan. Ze heeft zich ontplooit tot een zangeres met een karakteristiek warm geluid die ze gebruikt in haar band AAPNOOTMIES.

Alexander van den Kleyenberg

Gitaar/Bandcoaching/
Pedals and effects

Alexander raakte op twaalf-jarige leeftijd voor het eerst een gitaar aan tijdens een bandles in het Koorenhuis en was gelijk verkocht. Na in verschillende bands te hebben gespeeld belandde hij op het Conservatorium van Amsterdam. Daar studeerde hij in 2013 af op de popafdeling als gitarist. Alexander is bekend met vele genres, maar voornamelijk gericht op Pop, Rock en Indie muziek. 
In de loop der jaren een grote passie ontwikkeld voor het gebruik van effecten en het zoeken naar te gekke sounds. Je kunt hem zien spelen in de bands The Great Communicators en Avi On Fire.
alexander gitaarles
Ingmar aan het mixen in de studio muziekles

Ingmar Spaaij

Gitaar/Songwriting/
Bandcoaching/
Recording and producing

Ingmar studeerde in 2006 af als gitarist aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten. Naast een grote liefde voor de gitaar in al zijn vormen (elektrisch, akoestisch, slide, dobro, pedalsteel… noem maar op) houdt hij zich veel bezig met songwriting en producing. In zijn eigen studio werkte hij reeds met diverse acts als Alexander McKenzie, Jeroen Kant en Delouise. Ingmar was voorheen docent/coach aan oa. Rootz in Delft en Het Koorenhuis in Den Haag. Heden is hij ook werkzaam als hoofdvakdocent aan de Zadkine Popacademie in Rotterdam.

Timothy Dunn

Piano/Basgitaar/
Bandcoaching/Solfege/
Song-writing/
Pedals and effects

Timothy begon ooit op klassiek piano, maar belandde via het Koorenhuis op de basgitaar. Dat lag hem zo goed dat hij daarin doorging en in 2011 afstudeerde van de pop-afdeling van het Conservatorium van Amsterdam. Timothy heeft sindsdien in veel verschillende soorten bands gespeeld en heeft hiermee veel ervaring opgedaan. Naast solo-projecten Dunn en Skellot is hij nu vooral actief in de bands The Great Communicators en Voodoo Chambers.
basgitaarles timothy
drumles over ons

Matthijs de Ridder

Drums/How to Ableton/Bandcoaching

Matthijs de Ridder studeerde drums aan het Rotterdams conservatorium (pop) en het Koninklijk Conservatorium (jazz) in Den Haag. Hij speelde met diverse bands en artiesten op podia in binnen- en buitenland en in verschillende radio en tv programma’s. Na zijn studie ontving hij van het Prins Bernhard Cultuurfonds een speciale beurs om in de VS (New Orleans en New York) gedurende 6 maanden masterclasses te volgen bij diverse top drummers. Matthijs werkt vanaf zijn 18e als docent, gaf bandcoachingworkshops op verschillende middelbare scholen en is gewend om les te geven aan leerlingen van alle leeftijden en niveaus’s. Recent heeft hij aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht de master Muziek & Technologie gevolgd en afgerond. Voor lessen of coaching op het gebied van muziekproductie ben je bij hem dus ook aan het goede adres.

Josha Nuis

Drums/Bandcoaching

Josha studeerde in 2008 als drummer af aan de pop afdeling van het Amsterdamse conservatorium. Sindsdien is hij actief als drum-docent bij verschillende muziekscholen in de randstad, waaronder het Koorenhuis in Den Haag, de VAK in Delft en het CKC in Zoetermeer. Daarnaast maakt hij met verschillende bands al jarenlang podia en festivals over de hele wereld onveilig. Op het moment drumt Josha in Bullerslug, Carceri, Eve’s Fall en Skellot.
drumles over ons
gitaarles over ons

Tijmen van Wageningen

Gitaar/Bandcoaching/
Solfege/Recording and producing/Songwriting

Als gitarist, bassist, zanger en songwriter is Tijmen al ruim 20 jaar bezig, in diverse bands en later aan het Amsterdams Conservatorium, waar hij in 2010 afstudeerde aan de popafdeling. Behalve live op het podium bij bands als Torii, Dandana, The Womb en Pop Up Animal Kids is Tijmen vaak te vinden in de studio (Basement StudioThe Womb studio) waar hij met een breed scala aan bands werkte (o.a. Di-rect, EUT, Dandana, Torii, The Great Communicators, Wodan Boys, Severin Bells, OHM, The Deaf). Naast gitaarlessen in alle stijlen geeft Tijmen ook workshops songwriting, (pre-) productie en studiotechniek.

nl_NLDutch